Shibuya Backstage – möt vår expert inom lagringslösningar!

Shibuya Support Services
2016-11-10
Återanvänd mjukvara ger många lagringsfördelar
2017-03-10

Lär känna Lennart Hjerpe, Shibuyas expert inom lagringslösningar.Med en bakgrund från IBM och över tio års erfarenhet inom branschen erbjuder nu Lennart Hjerpe expertiskunskap inom lagringslösningar åt Shibuyas kunder.

Hej Lennart! Vad är din roll på Shibuya Crossing? Hur hamnade du här?
Min roll på Shibuya är att ta fram lagringslösningar som hjälper våra kunder att hantera sitt data på bästa och mest ekonomiska sätt. Jag har en bakgrund från IBM där jag bistod IBMs partner och distributörer med expertiskunskap om IBMs lagringslösningar. Efter 12 år på IBM och fyra år inom distributionsledet så kände jag att jag ville komma närmare slutkunden som jag tidigare hjälpt IBMs partner med att ta fram lösningar till, då dök möjligheten upp här på Shibuya. På Shibuya hoppas jag med mina erfarenheter av lagringslösningar kunna hjälpa Shibuyas gamla och nya kunder med deras IT utmaningar i datacentret.

Vad gör du när du inte arbetar på Shibuya? ?
Då fotograferar jag en hel del, tycker det är fantastiskt roligt och utvecklande. Sedan tycker jag också om att snickra och renovera hus, vi har en dalagård från tidigt 1900-tal mitt ute i Orsa finnmark som behöver pysslas om. Matlagning är ett annat stort intresse jag har samt att vara ute i naturen, därför plockar jag gärna själv svamp och bär till mina maträtter.

Vad är det som gör Shibuya till den bästa arbetsplatsen? ?
Shibuya, med sin långa erfarenhet och höga kompetens inom systemintegration, tillsammans med sina kunniga medarbetare hjälper mig att utvecklas och se nya möjligheter på lösningar för våra kunder.

Kan du berätta något otippat om dig själv? ?
Jag ville egentligen bli bonde! Som barn var jag ofta på vårt landställe som låg granne med en bondgård. Jag körde traktor och mjölkade kor på helger och sommarlov. Jag tyckte att det var spännande och roligt. Det som jag kommer ihåg mest var att som fjortonåring hade jag ansvaret för 20 mjölkkor och tio kvigor under en vecka då bonden åkte på semester. Det innebar mjölkning morgon och kväll och att dagtid se till att korna höll sig inom sin inhägnad och hade vatten. Det mest spännande som hände under den veckan var att en ko kalvade, jag hade varit med om det tidigare men nu var jag ensam om ansvaret. Det var spännande och gick bra, både ko och kalv (och jag själv) klarade det bra.

Tack för pratstunden Lennart!